sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Venäläisiä lipsautuksia Ukrainan sodasta ynnä Krimin niemimaan miehityksestä


Venäläistahot ovat aiemminkin ”lipsautelleet” – puhuneet ohi suunsa – Krimin miehitystä ja Ukrainan sotaa koskevissa kysymyksissä, joten tavallaan ei ihme, että näin kävi myös Vladimir Putinille taannoisen Trump-Putin-tapaamisen lehdistötilaisuudessa.

Ilta-Sanomien toimittaja Arja Paananen kirjoitti tekemistään havainnoista seikkaperäisen artikkelin heinäkuun 17. – ”Putin lipsautti ison tunnustuksen Krimistä: IS vertasi ääninauhaa ja Venäjän virallista versiota – yksi sana oli sensuroitu”. (1)

Lainaan Paanasen kirjoituksesta merkittävimmän osan:

Kaikki alkoi amerikkalaistoimittajan kysymyksestä. Putinilta tiedusteltiin, mitä Trump oli sanonut hänelle Krimistä ja oliko Trump vihjaillut mahdollisuudesta tunnustaa Krim virallisesti osaksi Venäjää.
-Me olemme sitä mieltä, että me järjestimme kansanäänestyksen tiukasti kansainvälisen oikeuden mukaan ja YK:n peruskirjan mukaan. Meille, Venäjän federaatiolle, tämä kysymys on loppuun käsitelty, Putin vastasi.”

Aivan kuten Paananen totesikin, Putin vastauksessaan toteaa meidän eli Venäjän järjestäneen kansanäänestyksen Krimillä – tähän asti Venäjän kertoman tarinan mukaan krimiläiset itse järjestivät kansanäänestyksensä, jonka jälkeen Venäjällä duuma hyväksyi kansanäänestyksen lopputuloksen.

Toki tähän asti on jo ollut tiedossa se, että kyseessä oli vain näennäinen kansanäänestys, jolla ei ole mitään arvoa ja jonka tulosta ei ole hyväksytty. Kyseinen ”kansanäänestys” on ollut teatteria samalla tapaa kuin ovat olleet teatteria vastaavat ”kansanäänestykset” Itä-Ukrainan miehitetyillä alueillakin. Itä-Ukrainan miehitettyjen alueiden teatraalisista ”kansanäänestyksistä” olen aikoinaan kirjoittanut SSS-Radion – nyt jo poistettuihin – blogeihin, kuinka niissä oikeastaan mikään todellinen tapahtuma ei vastannut kerrottua, sikäläisen propagandamedian välittämää kuvaa. Mutta mikä parasta tässä Putinin tunnustuksessa, nyt meillä on itsensä valtiojohtajan tunnustus siitä, että vaalit olivat Venäjän järjestämää teatteria.

Mutta kuten avausrivillä mainitsin, venäläiset ovat aiemminkin lipsautelleet Krimin niemimaan miehityksen kuin myös Itä-Ukrainaan masinoimansa sodan suhteen. Seuraavaksi eräitä tällaisia lipsautuksia kuvatiedostoina.

Putinin vastaus hänelle esitettyyn kysymykseen, välillinen tunnustus sille, että ainakin jotain Venäjän joukkoja on Itä-Ukrainassa. (2)














Vastaavalla tapaa Venäjän rooli miehittäjänä Krimilläkin alkujaan paljastui, ensin jyrkkä kielto ja sittemmin tunnustus pienin askelin edeten.

Huomioitavaa, että Lavrovkaan ei kiistä sitä, että Ukrainassa olisi venäläisjoukkoja. (3)

















Hyvässä muistissa on myös Igor ”Strelkov” Girkinin tunnustus siitä, että ”he painoivat liipaisinta”. Girkinin kohdalla kyse ei kuitenkaan ole ”lipsauksesta” vaan avoimesta tunnustuksesta, jossa hän tekee johtopäätöksen, jonka mukaan ilman heidän – ja sen myötä Venäjän – osallistumista sotaakaan ei olisi tullut.

I was the one who pulled the trigger of this war,… If our unit hadn't crossed the border, everything would have fizzled out — like in [the Ukrainian city of] Kharkiv, like in Odessa”. (4)

Jottei totuus Krimiltä unohtuisi – venäläiset erikoisjoukot “työssään” helmikuussa 2014.

Valvontakamerakuvaa: Venäjän erikoisjoukot miehittävät Krimin alueparlamentin.






















Asetelman ollessa yllä mainitun, ja kun huomioidaan vielä se, että yli neljä vuotta käynnissä olleen sodan ja Krimin niemimaan miehityksen aikana yli 10 000 ukrainalaista on menehtynyt, Malaysia Airlinesin lento MH17 pudotettiin venäläisjoukkojen toimesta, useita kymmeniä ukrainalaisia – joukossa Krimin tataareja – on tuomittu poliittisten mielipiteidensä vuoksi vankeuteen Venäjällä, kun ihmisiä vainotaan Venäjän miehittämällä Krimin niemimaalla kuin myös Itä-Ukrainassa mielipiteidensä tähden, keskustalaisen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan ulostulo heinäkuun 15. 2018 on kaikella tapaa absurdi ja raivostuttava, osoittaen täydellisen harkinnanpuutteen kuin myös sen, että twiitillään Anttila tulee samalla jälleen kerran osoittaneeksi sen, kuinka läpimätä poliittinen kenttämme on. Tässä kohdin syyttävän sormen voi kohdistaa tekemättä jääneeseen suomettuneisuuden aikakauden läpikäyntiin – lustraatioon, tai millä nimellä sitä nyt tahdommekaan kutsua.

Kenties Anttilan mielestä suomalaisillakin oli asenneongelma 1939 puna-armeijan yrittäessä Suomen valtausta? Suomen olisi varmaan pitänyt antautua taistelutta, luovuttaa Karjalan kunnaat ampumatta laukaustakaan? Eikä Anttila ole ensimmäinen kepulainen, joka laukoo pehmoisia siirtäen samalla vastuun Venäjän harteilta muiden harteille.

Jos tässä jollain on asenneongelma, on se (kepulaisten ohella) Venäjällä. Sen jälkeen, kun Venäjä on vetäytynyt Itä-Ukrainasta ja miehittämältään Krimin niemimaalta, voidaan ryhtyä pohtimaan muiden mahdollisia ”asenneongelmia”.


Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila kirjoittaa pehmeitä.















* * *
Saman sortin harkitsemattomuutta osoitti, jälleen kerran, Tarja Halonen.


























Jokainen päätelköön itse, miksi kyseinen presidenttien esiintymiseen keskittyvä arviointi on täysin harkitsematon ja vastuuton. Toki medialtakin voisi perätä pientä vastuuta, ihan mitä tahansa ei pidä kysyä ihan keneltä tahansa – tai ehkäpä tässä metsästettiinkin mehevää otsikkoa ja klikkejä, mikäli niin, vastuutonta etten sanoisi.

Marko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi ei kommentointia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.