maanantai 9. toukokuuta 2022

Valta Kuuluu Kansalle – Kremlin asiamiehet Suomessa

 

Valta kuuluu kansalle kuuluu niihin harvoihin suomalaispuolueisiin, jotka aivan avoimesti flirttailevat totalitaarisen nyky-Venäjän kanssa ihaillen maan johtoa. Mikäli puolueella ei olisi edustajaa eduskunnassa, ei puolueeseen olisi tarvetta kiinnittää näinkään paljon huomiota, mutta kun perussuomalaisten listoilta eduskuntaan valittu ja puolueesta sittemmin erotettu Ano Turtiainen on edelleen kansanedustaja (toivottavasti ensimmäistä ja viimeistä kautta), ja perustamansa puolueen – Valta kuuluu kansalle – eduskuntaryhmän ainoa, ei puoluetta voi jättää huomiotta.

Turtiainen on viljellyt ja viljelee puheessaan YYA-aikakauden retoriikkaa kammeten Suomea irti lännestä takaisin Moskovan syliin, samalla hän ”syleilee” niissä salaliittoteoreetikoiden maalailemia maailmankuvia, jollaisena hänen Venäjän NTV-televisiokanavalle antamaan haastatteluun sisältyviä kommentteja maata hallitsevista globalisteista ”joiden pitkäaikainen haave on riistää Suomen itsenäisyys” voidaan pitää. (1)

Kyseisessä haastattelussa Turtiainen onnistuu yhdellä kertaa syleilemään niin nyky-Venäjän johtoa kuin myös salaliittoteoreetikoita. Toisaalta tämä tehtävä ei vaadi suuren suuria ponnisteluja, koska havaintojen mukaan monet salaliittoteoreetikot ovat hyvinkin yksituumaisesti siirtyneet putinistisen Venäjän kelkkaan levittämään sen narratiivia toistavaa sotapropagandaa, vastaavasti puolueena Valta kuuluu kansalle on onnistunut koota joukkoihinsa yllättävänkin lukuisan joukon kremliinejä ja salaliittoteoreetikoita – eräiden kohdalla yhdessä ja samassa henkilössä yhdistyy niin kremliiniys kuin myös salaliittoteoreettiuskin. Tästä havainnosta voimme siirtyä Valta kuuluu kansalle puolueen eduskuntatyön uusimman vahvistuksen sosiaalisen median toiminnan tarkasteluun. Tämä uusin vahvistus on Helsingin Valta kuuluu kansalle ry:n perustajajäseniin kuuluva kauneusalanyrittäjä, ja Suomen täydellisissä venäläisnaisissa mukana ollut Sofia Kazakov. (2)












Joku voi pitää kuvaparia epäoikeudenmukaisena, mielestäni on kuitenkin aivan turha kaunistella totuutta. Helsingin Valta kuuluu kansalle ry:n varapuheenjohtaja Sofia Kazakovin some on kuvan kaltainen eli täynnänsä vastenmielistä disinformaatiota, propagandaa ja harhaisia salaliittoteorioita. Se pitää myös sisällään vastenmielistä, ukrainalaisia de-humanisoivaa viestintää sekä Ukrainan (valtion ja kansan) mitätöintiä raskaansarjan Kreml-propagandan tyyliin.

Kazakovin kaltaisen henkilön ilmaantuminen ihan minkä tahansa puolueen eduskuntatyön vahvistukseksi herättää kysymyksiä jo siitä, että kuinka tällaisilla meriiteillä varustetun ihmisen on mahdollista edes päästä töihin eduskuntaan. Onko mahdollista, että hän hyödyntää asemaansa disinformaation levittämisessä ja todennäköisessä viestinnässä Venäjän suuntaan? Kysymykseni on retorinen. Olemme kuitenkin nähneet Venäjän hyödyntävän läntisiä asiantuntijoita propagandassaan vuosien ajan, joten sellaiseen kuvioon puolueen paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja ja eduskuntatyön avustaja on sopiva – ikävällä tavalla venäläisten silmissä uskottavuutta tuova – lisä.

Seuraavaksi kuvakaappausten muodossa muutamia esimerkkejä Sofia Kazakovin Facebookissa jakamastaan aineistosta, josta osa on sisällöltään hyvin vastenmielistä, sellaista, josta huokuu 30-luvun natsi-Saksan henki, jolloin juutalaisia de-humanisoitiin. Toisaalta Kazakovin someviestinnässä on havaittavissa ilmeinen antisemiittinen häivähdys – samaa retoriikkaa, jota venäläismediat kilvan maan eliitin kanssa tarjoilevat.

Kazakov myös jakaa vailla tunnontuskia Ukrainan sotaa koskevaa venäläispropagandaa, aivan kuten perinteisten suomalaisten vasta- ja vihamedioiden tuotoksia. Hänen viestinnässä toistuu myös venäläismedioiden ja eräiden suomalaisten, kuten Janus Putkosen, viljelemät syytökset ukrainalaisten venäläisiin kohdistamasta kansanmurhasta. Syytös, jonka Venäjä on kerta toisensa jälkeen kaivanut naftaliinista, etsiessään perusteita aggressioilleen Ukrainassa. Meidän on syytä muistaa se, että Venäjä on toistuvasti syyttänyt Ukrainaan venäjän kielisten kansanmurhasta, näin tapahtui muun muassa Oranssin vallankumouksen aikaan vuonna 2004, jolloin ukrainalaiset niin ikää kamppailivat pääsystä irti Venäjän vaikutuksesta äänestäessään presidentinvaaleissa Viktor Juštšenkon ja Venäjän voimakkaasti tukeman Viktor Janukovitšin välillä, ensin mainitun lopulta voittaessa mutta joutuessa vaalikampanjan aikana myös myrkkyiskun kohteeksi. Myrkytyksen tekijää kuten ei tilaajaakaan ole selvitetty, vahva epäilys on kuitenkin olemassa, koska eräs epäillyistä, Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n silloinen johtaja Ihor Smeško, on paennut Venäjälle eikä maa ole suostunut luovuttamaan häntä Ukrainaan oikeudenkäyntiin.















Kansanmurhasyytöksistä esimerkkinä käynee yllä oleva kuvakaappaus. Kyseisessä, Kazakovin kommentoimassa ja jakamassa, Janus Putkosen toimittelemassa MV-lehdessä julkaistussa kirjoitelmassa viitataan entiseen sveitsiläiseen tiedustelupäällikkö Jacques Baudiin (hän oli kyseisessä tehtävässä vuosikymmeniä sitten). Jacques Baudin hyvin kyseenalaista, suomennettua ja kommentoitua, analyysia La situation militaire en Ukrainetarkastelin blogissani jokin aika sitten. (3) Baudin analyysia ”La situation militaire en Ukraine” jakaa suomeksi ainakin Avoin Media, eräs maamme pro-Kreml-vastamedioista.

Itse asiassa jos olemme tarkkoja ja olemmehan me, keväällä ja kesällä 2014 erityisessä vaarassa Itä-Ukrainassa olivat juuri ukrainaa puhuvat ja avoimesti Ukrainaa kannattavat henkilöt. Näiden henkilöiden konkreettinen vaino alkoi jo lopputalvesta 2014. Donetskissa järjestettiin helmi-maaliskuussa lukuisia Ukrainan tuoretta, Viktor Janukovitšin kauden jälkeistä, hallintoa tukevia mielenosoituksia, joita alkuun ”Putinin turistit” eli Venäjältä tulleet provokaattorit yhdessä paikallisten operaattoreiden kanssa häiritsivät, hetkittäin hyvinkin välivaltaisesti. Tällaisen hyökkäyksen yhteydessä Dmytro Tšernjavski puukotettiin kuoliaaksi 13. maaliskuuta 2014. Myöhemmin keväällä häirintä muuttui entistä organisoidummaksi ja järjestelmällisemmäksi, jolloin paikalliset operaattorit yhdessä ”Putinin turistien” käytännössä metsästivät Ukrainaa tukevia donetskilaisia ja vielä myöhemmin keväällä ja kesällä 2014 venäläisen (ex.) tiedustelu-upseerin Igor Girkinin johtamat joukot yhdessä ”kansanmiliisin” kanssa kiduttivat ja teloittivat Ukrainaa tukevia – kidutuksen syyksi saattoi riittää pelkkä Ukrainan lipun, viirin tai värien pitäminen näkyvällä paikalla. (4 ja 5) Joten silloisten ja nykyisten tapahtumien valossa Sofia Kazakovin väitteet ja syytökset ovat erityisen vastenmielisiä, koska vastaavilla Venäjän valtio on de-humanisoinnut ukrainalaisia, jonka seuraukset näyttäytyvät meille kaikille Ukrainassa tänään venäläissotilaiden raiskatessa, kiduttaessa ja murhatessa ukrainalaisia valloittamillaan alueilla.













Siinä missä Vladimir Putin piileskelee bunkkerissaan on Volodymyr Zelenskyi ollut Kiovassa ukrainalaisten rinnalla vaikeimpinakin aikoina – kumpi on osoitus suuresta johtajuudesta? Vain peilimaailmassa Zelenskyi nähdään laivan jättävänä rottana ja ollaan sokeat todellisuudelle. Se todellinen rotta ja pelkuri löytyy sieltä Kremlistä, Vladimir Putinista, joka on hännystelijöineen varastanut Venäjän kansalta ”kansan kassan”.

Kazakovin somepäivitys puhukoon puolestaan.





























Yllä olevassa esimerkkiviestissä Kazakov toistaa lukuisten valheiden ohella myös Kramatorskin ohjusiskun jälkeen Kremlin toistamaa räikeää valhetta siitä, ettei Venäjän asevoimilla ole käytössä ballistisia OTR-21 Totška-U-ohjuksia, jollaisilla iskettiin Kramatorskin rautatieasemalle huhtikuun alkupuolella. Venäjä väite kumottiin hyvin pian, nimittäin Venäjän siirtäessä talvella joukkoja ja kalustoaan Valko-Venäjälle, siellä kuvatuissa videossa näkyi lukuisia ballististen OTR-21 Totška-U-ohjusten laukaisualustoja. (6) Kyseisissä laukaisualustoissa oli Venäjän asevoimien Ukrainan sotilasoperaatiossa käyttämät V-merkinnät.

Venäläinen kolonna liikkeellä Valko-Venäjällä valtatiellä M10, kuvassa Totška-U:n laukaisualusta.















Venäjän valtiollisen propagandan ja disinformaation levittämisen ohella Sofia Kazakov on kunnostautunut myös koronadenialismin saralla. Seurassa aiheesta artikkelissa ”Rokotevastustajien rahoille löytyi ottaja: VKK-puoluelaisten oma lääkäriasema tarjoaa heille täsmähoitoa”. (7)















Sofia Kazakovin mielestä Venäjä on ainoa ystävämme – olen siitä eri mieltä. Minusta ystävä ei perseraiskaa, kiduta kuoliaaksi tai teloita niskalaukauksella.

 

Marko

 

Lähteet:

1. https://yle.fi/uutiset/3-12430606 

2. http://helsinkivkk.fi/yhdistys/ 

3. https://vartiopaikalla.blogspot.com/2022/04/venajan-disinformaatio-ja-propaganda.html 

4. https://en.odfoundation.eu/a/6114,kidnaping-and-assassination-of-volodymyr-rybak-terrorists-have-cruelly-dealt-with-a-member-of-horlivka-city-council/ 

5. https://khpg.org/en/1589334807 

6. https://twitter.com/MotolkoHelp/status/1509099435262976000 

7. https://seura.fi/tolkun-henkilo/rokotevastustajien-rahoille-loytyi-ottaja-vkk-puoluelaisten-oma-laakariasema/ 

Lähteenä käytetty myös Sofia Kazakovin Facebook-profiilia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi ei kommentointia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.