lauantai 11. tammikuuta 2020

Propagandisti Janus Putkosen Uusi MV-lehti sotamoodissa

Tämän vast’ ikää perustetun, disinformatiivisen, ”Toimittajaliiton” nimissä julkaistiin, propagandisti Janus Putkosen toimittamassa, Uudessa MV-lehdessä varsin hyökkäävä, etten sanoisi, sotaisa, kirjoitus ”Jessikka Aron hakemus Reformi-Studion lähestymiskiellosta hylättiin oikeudessa – ’Rökäletappio Yleisradiolle’”, kirjoituksessa viljeltiin varsin sotaisia termejä – kirjoitettiin ”vyörytyskampanjasta”, valtamedian ryhtymisestä ”väkivaltaiseen vastahyökkäykseen”, viljeltiin termejä, kuten ”tuhoamissota” ja esitettiin väite Yleisradion ja valtamedian tarkoituksesta käyttää toimittaja Jessikka Aroa apuvälineenä ”vaihtoehtomedian tuhoamiseen”.


”Toimittajaliitto” propagoi uudessa MV-lehdessä.

























Yhdessä ja samassa ”Toimittajaliiton” nimissä julkaistussa kirjoituksessa, turvauduttiin terminologiaan, johon esim. Janus Putkonen turvautui toimiessaan, venäläisrahoitteisen, DONi Newsin ”päätoimittajana” kesän 2015 ja kevään 2018 välillä ts. käytettiin voimakkaita ja provokatiivisia termejä, joissa vihollisen (DONi Newsin aikana pääasiallinen vihollinen oli Ukraina, nyt se on Ukrainan ohella laajempi läntinen yhteisö) toimet olivat aggressiivisen hyökkääviä ja omat puolustuksellisia ja tarkoituksenmukaisia – Putkonen kävi tuolloin informaatiosotaa vihollistaan vastaan, ja sama informaatiosodan henki huokuu ”Toimittajaliiton” nimissä julkaistusta kirjoituksesta.

Sodankäynnin termien ohella julkaistusta kirjoituksesta löytyy viitteitä salaliittoteorioiden maailmasta, jossa ”valtamedia” tai jokin muu organisaatio pyrkii nujertamaan perinteistä mediaa haastavan ”vastamedian”, jollaisten toiminta vastaavasti on pyyteetöntä ja totuuden paljastamiseen tähtäävää. Janus Putkosella itsellään on pitkä historia erilaisten salaliittoteorioiden viljelyn kanssa, alkaen hänen toimittamastaan Verkkomediasta – todennäköisesti salaliittoteorioiden historia hänen elämässä ulottuu tätäkin kauemmas.

Uudessa MV-lehdessä julkaistussa kirjoituksessa toistetaan aiempaa disinformaatiota Jessikka Aron huumetuomiosta, kirjoituksessa mainittiin – disinformatiivisesti – useita kertoja Aron jakaneen ja/ tai levittäneen huumeita pääkaupunkiseudulla. Tässä kohdin todellakin painotan sitä, että Jessikka Aron huumetuomio on tullut huumeiden käytöstä ei jakamisesta tai levittämisestä.







Kirjoitus jatkuu tämän jälkeen vielä pidemmälle menevillä väitteillä, joiden mukaan MV-lehden silloinen ”julkaisupolitiikka” johti Yleisradion ja koko perinteisen mediakentän – tekstissä ”valtamedian” – ryhtyneen väkivaltaiseen vastahyökkäykseen estääkseen tiedon leviämisen, myös poliisin toimet kuvataan hyökkäyksellisiksi aggressioiksi. 










Tekstiosuudesta huokuu hyvin voimakas halu jaotella toimijoita ”meihin” eli MV-lehden toiminnassa mukana oleviin ja sen lukijoihin, sekä niihin ”muihin”, jotka hyökkäävät ”meidän” kimppuun. Jaottelu viedään niin pitkälle, että MV-lehti ja muut vastaavat vasta- ja valemediat rinnastetaan vapaaksi mediaksi, joita vastaan perinteinen media taistelee.

Ja lopulta (yllä olevassa tekstiosuudessa) päädytään siihen, että kyseessä on tuhoamissota. Käytetään tarkoituksellisesti termiä, joka pitää sisällään äärimmäisen voimakkaan tunnelatauksen ja jolla on hyvin voimakas symbolinen arvo.

Koko kirjoituksen viimeisimmissä kappaleissa Reformi-Studion Tiina Keskimäestä ja Panu Huuhtasesta maalaillaan kuvaa sankarillisina ”sananvapaustaistelijoina”, joita vastaan yhteiskunta – perinteisen median ja viranomaisten muodossa – käy. Tekstissä luodaan kuvaa siitä, että kaksikon siviilielämän vastoinkäymiset ovat seurausta siitä, että he ”taistelevat” perinteisen median edustajia (ja yhteiskuntaa) vastaan. Kirjoituksessa ei kuitenkaan uhrata ajatustakaan sille, että Huuhtasen ja Keskimäen omilla teoilla olisi vaikutusta kokemiinsa vastoinkäymisiin. Ei tietenkään uhrata, koska se veisi pois ”marttyyriviitan” heidän harteilta. Huomioitavaa on myös se, että kirjoituksessa ei painoteta sitä, että Jessikka Arolla ei ole mitään tekemistä näiden väkivallantekojen jne. kanssa – ennemminkin päinvastoin, luodaan mielikuvaa siitä, että ainakin eräissä tapauksissa Aron taustajoukot olisivat syyllistyneet ilmiantoihin Keskimäestä.

Tämän ”Toimittajaliiton” nimissä kirjoitetun tiedotteen lopussa ”humma” lähtee oikein kunnolla ”laukalle” – syytökset ovat kovia kohdistuen perinteiseen mediaan, jonka apuväline toimittaja Aro kuvailun mukaan on. Enää Jessikka Aro ei ole itsenäinen toimija, sen sijaan hän on ”apuväline”, jota kasvoton media käyttää hyväkseen vaihtoehtomedian tuhoamisessa. 















Kirjoitus on ehtaa propagandaa ja informaatiosotaa ”Toimittajaliiton” taholta, sitä samaa, jota Janus Putkonen on toteuttanut jo vuosien ajan Itä-Ukrainan miehitetyillä alueilla, kohdistaen sitä muun muassa Ukrainan hallintoon, ja tuottaen sitä venäläisten tuella venäläisellä rahalla. Termit ja hyökkäävän sotaisa retoriikka on perin tuttua menneiltä vuosilta, idealtaan teksti on samaa, jota Janus Putkonenkin on tuottanut menneinä vuosina, kohdistaen sen ukrainalaisiin ja läntiseen yhteisöön – tekstistä toki puuttui muutama merkitsevä sana, mutta ehkäpä seuraavalla kerralla tuhoamissodan ohella viljellään termiä fasistit yhtä innokkaasti. Instituutioiden vastainen taistelu käynnissä!


Marko


Tarkastelemani, Uudessa MV-lehdessä julkaistu, kirjoitus on luettavissa julkaisun verkkosivuilta. Linkkiä en kirjoitukseen jaa, sivulta otettuihin kuvakaappauksiin se toki on liitetty.

Tästä vasta- ja valemedioiden edustajien ”Toimittajaliitosta” enemmän seuraavissa kirjoituksissa:

Rysky Riiheläisen kiinnostava analyysi: Analyysi: Disinformaatio järjestäytyy Toimittajaliittoon.


Aiemmin vartiopaikalla-blogissa: Vastamedioista pseudotoimittajien ”Toimittajaliittoon” 

Tekstiä muokattu 15. tammikuuta 2020.


1 kommentti:

  1. Kylläpä oli kökkö kirjoitus. Liekö yhtään lausetta missä olis totta edes toinen puoli.

    VastaaPoista

Toistaiseksi ei kommentointia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.