lauantai 5. helmikuuta 2022

Tuemme Ukrainaa: Support Ukraine – save peace in Europe

 

Kokoonnuimme tänään talvisodan hengessä Mannerheimin ratsastajapatsaalle osoittamaan tukea Ukrainalle ja vaatimaan Venäjää kunnioittamaan Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja vetäytymään kaikilta Ukrainalta miehittämiltään alueilta – niin Ukrainan itäosista kuin myös Krimin niemimaalta.

Liikkeelle lähdettiin marsalkka Mannerheimin valvovan katseen alta.













Mannerheimin ratsastajapatsas, helmikuinen päivä ja Mannerheimintietä pyyhkivä talvimyrsky sisälsivät voimakasta symboliikkaa – edelliset sukupolvet täällä Suomessa taistelivat tuimana talvena vapautensa ja itsemääräämisoikeutensa puolesta, säilyttäen sen; onko noista – sukupolvien takaisista ajoista – lopulta mikään muuttunut, sillä tänään tällä samalla mantereella ukrainalaiset käyvät omaa taisteluaan vapauden ja itsemääräämisoikeuden puolesta vanhaa vainolaista vastaan.





















Isovanhempieni sukupolvi pysäytti puna-armeijan talvisella Kannaksella, Kollaalla ja Tolvajärvellä, Kainuun korpimailla ja Lapin perukoilla; tänään Kreml, käsikassaranaan väkivaltakoneistonsa puna-armeijan perillisenä, hamuaa Ukrainaa, eikä vain pientä palaa siitä vaan tavalla tahi toisella alistaa hirmuvaltaansa sen etelästä pohjoiseen ja idästä länteen, kuten se on alistanut laajan Venäjän maan ja Ukrainasta pohjoiseen sijaitsevan, vaalit varastaneen diktaattori Aleksandr Lukašenkan johtaman Valko-Venäjänkin, niinpä olikin luonnollista, että tänään Helsingissä Ukrainan sinikeltaisten-lippujen joukossa liehui Valko-Venäjän puna-valkoiset vapauden värit.











Support Ukraine – save peace in Europe päättyi Helsingin tuomiokirkon portaiden äärelle.













Mielenilmaus päättyi ukrainalaisten, maamme johdolle, esittämään vetoomukseen:

Suomen ukrainalaisyhteisö on syvästi huolissaan. Olemme aidosti kiitollisia Suomen johdolle siitä, että se tukee Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta. Tänään maamme tarvitsee kuitenkin lisätoimia Venäjän aggression estämiseksi.” (Lainaus IL).












Ukraina on käynyt jo keväästä 2014 Venäjän masinoimaa sotaa – tuhannet ukrainalaiset ovat antaneet kalleimpansa vapauden puolesta. Minusta velvollisuuteni on – edes vähäisellä tapaa – osoittaa tukeani näille urheille sotilaille ja vapaaehtoisille, jotka puolentoista tuhannen kilometrin päässä minusta tähyävät itään turvaten maataan ja ollen valmis antamaan ainokaisensa sen puolesta, että tulevat sukupolvet saavat kasvaa ja elää kehittyvässä ja vapaassa Ukrainassa, mikä onkin Vladimir Putinin ja Venäjän johdon suurin pelko – kehittyvä ja vapaa Ukraina, josta vapauden ja demokratian tuulet voisivat levitä Venäjälle päättämään tyrannin vallan.


Vuonna 2021 sodassa kaatuneet ukrainalaiset.
















Слава Україні!

* * *

Tänään suomalainen rauhanliike loisti poissaolollaan, mikä ei ole yllätys huomioiden rauhanliikkeeseen pesiytyneen ideologisen latauksen; he istuvat omissa poteroissaan punalippujen alla länteen tähyten.

 

Marko 


Linkki tapahtumaan

Blogin kuvat Marko Enqvist, lisää kuvia @menqvist70

#УкраїнаЧинитимеОпір #UkraineWillResist #StandWithUkraine #CrimeaIsUkraine


"Achtung Russia".

 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi ei kommentointia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.