sunnuntai 27. elokuuta 2023

Sotarikollinen Jan Petrovskin oikeusavustaja: suomalaismedian propaganda yllyttää kielteisiin asenteisiin Venäjää ja kaikkia venäjää puhuvia kohtaan

 

Kirjoituksessani korkeintaan sivuan Suomessa vangitun venäläisen rynnäkkö- ja tiedusteluosasto Rusitšin perustajiin kuuluneen varakomentaja Jan Petrovskin tekoja Itä-Ukrainassa ja Ukrainassa menneinä vuosina. Petrovskin aikaansaannoksia ja siinä sivussa rynnäkkö- ja tiedusteluosasto Rusitšin toisen perustajajäsenen, uusnatsi Aleksei Miltšakovin taustaa, toimittaja Laura Halminen perkaa twiittilangassaan hyvin tarkasti, nostaen esille julmuuksia, joihin Miltšakovin ja Petrovskin johtama joukko-osasto, rynnäkkö- ja tiedusteluosasto Rusitš eli DShRG Rusitš on Ukrainassa syyllistynyt. (1) Kirjoituksessani huomio kohdistuu Petrovskin oikeusavustajaan, oikeustieteen lisensiaatti Natalia Malginaan, joka ei ehkäpä olekaan tehtävässään aivan sattumanoikusta.

Otsikossani kutsun Jan Petrovskia, nykyiseltä nimeltään Voislav Tordenia, sotarikolliseksi, termin käytölle on mielestäni perusteita. Laura Halmisen twiittiketju vastaa omalta osaltaan tähän kuin myös Petrovskin taistelutoveri Aleksei Miltšakovin avomieliset tunnustukset, joiden todenmukaisuutta ei ole tarve epäillä, koska ne käyvät yksiin muiden Itä-Ukrainan sotatoimialueella vuonna 2014 ja 2015 tehtyjen havaintojen ja todisteiden kanssa. Miltšakovin mukaan Petrovski on ”lopettanut” kuusi haavoittunutta ukrainalaissotilasta, videolla Petrovski seisoo Miltšakovin vierellä kieltämättä asiaa – ennemminkin hän tunnustaa teon todetessaan, ettei kukaan selvinnyt hengissä. Että poltimme ja lopetimme heidät kaikki. (2)

Petrovskin oikeusavustaja Natalia Malgina: suomalaismedian propaganda yllyttää kielteisiin asenteisiin Venäjää ja kaikkia venäjää puhuvia kohtaan

Lainaus on Natalia Malginan laajasta haastattelusta, joka julkaistiin tämän vuoden heinäkuussa Telegrassa. (3) Joka jaettiin myös Baltijan verkkosivulla otsikoituna ”Наталия Мальгина: русофобия в Финляндии никогда никуда не исчезала, она исторически всегда хранилась и лелеялась”, vapaasti suomennettuna Natalia Malgina: Russofobia ei ole koskaan kadonnut Suomesta, historiallisesti sitä on aina pidetty ja vaalittu. (4)

Haastattelut ja toimiminen lyhyellä varoitusajalla Jan Petrovskin avustajana oikeudessa saivat minut tutkimaan Malginan toimintaa hiukan tarkemmin.

Malgina itsessään on osoitus koulutetusta venäläisestä, joka on kyvytön tai haluton kriittisesti arvioimaan Venäjän tekoja ja sen kautta oman itsensä tekoja ja toimintaa, peilaamaan Venäjän toimiin Suomessa asuvien venäläisten kohtelua. Se, ettei hän uhraa ajatustakaan ukrainalaisten kärsimykselle vain korostaa asetelman nurinniskaisuutta. Sen sijaan hän uhriuttaa venäläiset, mikä näkyy välillisesti myös kohdassa, jossa hän kuvaa tehneensä poliisille tutkintapyynnön Jussi Halla-ahon tammikuisesta ”viestistä” venäläisille ukrainalaisen SignMyRocket-palvelun kautta. (5 ja 6)

Haastattelussa Malgina pitää osoituksena Suomessa vallitsevasta russofobiasta myös sitä, että hänen poliisille tekemänsä tutkintapyyntö Halla-ahon toiminnasta ei ole johtanut mihinkään toimiin puoleen vuoteen:

Заявление Наталии Мальгиной уже полгода лежит в полиции без движения. Это все, что нужно знать о русофобии в Финляндии. (7)

Väite on aivan absurdi, mikä Malginan pitäisi ammattitaustansa takia tietää. Käsittely ja tutkinta-ajat ovat venyneet poliisissa resurssipulan vuoksi kohtuuttoman pitkiksi. Siihen, ettei asia ole edennyt, ei ole syynä russofobia vaan resurssipula.

Malgina on myös erinomainen esimerkki uhriutuvasta venäläisestä, samalla hänkin omalla esimerkillään ja toiminnallaan osoittaa sen kuinka naiiveja tšuhnat (suomalaiset) ovat.

Natalia Malgina Aleksei Stefanovin haastateltavana.

Natalia Malgina on syntynyt Moskovassa, silloisessa Neuvostoliitossa, Suomessa hän on asunut jo kolme vuosikymmentä. Hänellä on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus. Malginalla on Suomessa saatu oikeustieteen lisensiaatin koulutus, Venäjällä oikeustieteen (lakitieteen) maisterin. Luonnollisesti Malgina puhuu Jan Petrovskyn suulla, pyrkien esittämään asiakkaansa parhaassa mahdollisessa valossa, mutta ovathan Petrovskyn esittämät uhat kiduttamisineen enemmän kuin ”raflaavia”. Ne synnyttävät väistämättä ajatuksen tarkoituksellisesta toiminnasta, jonka avulla pyritään vaikuttamaan suomalaiseen oikeuslaitokseen, jotta se päätyisi olemaan luovuttamatta Petrovskya eli Voislav Tordenia Ukrainaan.

Torden ymmärtää, että mikäli Suomi luovuttaa hänet Ukrainaan hän joutuu kidutettavaksi. On hyvin todennäköistä, että hän ei edes pääse saapumaan oikeussaliin vaan hänet niin sanotusti teurastetaan matkan aikana”. (8)

Tällaisilla lausunnoilla kenties ostetaan aikaa, jotta Venäjän valtio ehtii ryhtyä tarvittaviin vastatoimiin. Tällaisessa tapauksessa mieleen tulee ensinnä jonkin suomalaisen vangitseminen ja hänen käyttämistä kaupankäynnin välineenä Petrovskyn luovuttamiseksi Venäjälle. Venäjä on ryhtynyt vastaaviin toimiin ennenkin, itse asiassa lukuisia kertoja.

Malgina on siis oikeustieteen lisensiaatti. Suomessa hän toimii venäläisen Vasiliev, Klein & Usov -lakiasiantoimiston Helsingin toimiston johtajana. (9) Yrityksen verkkosivulla mainitaan Malginan osaamisalueiksi seuraavat:

Sopimusoikeus (Venäjä ja Suomi); Kiinteistöoikeus (Venäjä ja Suomi); Verolaki (Venäjä ja Suomi), mukaan lukien CFC-asiat; Suomen maahanmuuttolaki; Suomen ja Venäjän yhtiöoikeus; Suomen työ- ja työlaki.

Joista viimevuosien keskustelunaiheet huomioiden esiin nousee kiinteistöoikeus sekä maahanmuuttolaki. Kiinteistöoikeus luonnollisesti, koska venäläisten maa- ja kiinteistökaupat ovat olleet runsaasti esille viimeisimpien vuosien aikana.

Vasiliev, Klein & Usovin Helsingin toimiston kohdalla kiinnostavaa on se, että sama osoite (Malminrinne 2-4 D, 00100 Helsinki) on merkitty ainakin kahden pienemmän yrityksen käyntiosoitteeksi ja kummankin yrityksen taustalta löytyy nimenomaa Natalia Malgina. Kumpikin yrityksistä tarjoaa erilaisia konsultointi ja lakiasianpalveluita.

Malgina on mukana myös ”Avoin maailma koululaisten tukiyhdistys ry” toiminnassa. Kyseinen yhdistys käyttää samaa postilokero-osoitetta kuin edellä mainitsemani Malginan yritykset, sähköpostien ohjautuessa Malginan nimellä olevaan gmail-osoitteeseen. Yhdistyksen puhelinnumero on sama kuin Malginan yrityksillä sekä Vasiliev, Klein & Usovin Helsingin toimistolla.

Vasiliev, Klein & Usov -lakiasiantoimistossa oli jotain ennalta tuttua mutta kesti hetken ennen kuin muistin, että Artem Usov ja Daniel Klein olivat kaksikko, jonka kanssa suomalaistaustainen Jon Hellevig perusti lakiasiantoimisto Hellevig, Klein & Usov’in v. 2005. (10) Jon Hellevig kuoli Moskovassa toukokuussa 2020. Hän kuului myös Johan Bäckmanin lähipiiriin, mutta heilläkin taisi sukset mennä ristiin viimeisinä aikoina ennen Hellevigin kuolemaa.

Hellevig kuului myös niiden suomalaisten joukkoon, joihin Ukrainan kansallinen turvallisuus- ja puolustusneuvosto kohdisti sanktioita maaliskuussa 2019. (11 ja 12)

Venäjän hyökättyä elokuussa 2008 Georgiaan, Helsingin Sanomissa julkaistiin artikkeli ”Ihmiset kummastelevat Georgian sotaa” (13), jonka ensimmäisillä riveillä pääsee ääneen Moskovasta Suomeen muuttanut Natalia Malgina:

Kyllä itsellä on suru tavallisten ihmisten menetyksistä, - - - Malgina kertoo seuranneensa perheensä ja ystäviensä kanssa tilannetta pettynein mielin: ’Venäjää on erittäin ilkeällä tavalla provosoitu. Mitä Georgiassa oikein ajateltiin? Kaikista tällaisista toimista seuraa vastatoimia’.”

Valitettavaa on, ettei maailma ollut tuolloin rehellinen Venäjän toimien suhteen. Ei haluttu nähdä Venäjän kuukausia kestäneitä Georgiaan kohdistuneita provosoivia toimia, joihin se ryhtyi itse tai välikäsien ts. proxy-joukkojen avulla. Tästä huolimatta Malginan avaus artikkelissa on kuvaava – Venäjän hyökkäys nähdään vähintäänkin oikeutettuna vastatoimena ts. hän näki Venäjän uhrina jo tuolloin. Nyt hän uhriutuu yhdessä muiden venäläisten ja Venäjän kanssa näkemättä, tai haluamatta tunnustaa, syy-seuraus-suhdetta. Mitäpä mummivainaani sanoikaan r*ssistä

 

Marko


Lähteet:

1. https://twitter.com/LauraHuu/status/1695010838296272965 

2. https://twitter.com/olex_scherba/status/1695449356445331777 

3. https://telegra.ph/Bez-tormozov-kak-finny-unizhayut-i-vygonyayut-iz-strany-russkih-07-04 

4. https://baltija.eu/2023/07/06/nataliya-malgina-rusofobiya-v-finlyandii-nikogda-nikuda-ne-ischezala-ona-istoricheski-vsegda-hranilas-i-leleyalas/ 

5. https://telegra.ph/Bez-tormozov-kak-finny-unizhayut-i-vygonyayut-iz-strany-russkih-07-04 

6. https://www.is.fi/politiikka/art-2000009315439.html 

7. https://telegra.ph/Bez-tormozov-kak-finny-unizhayut-i-vygonyayut-iz-strany-russkih-07-04 

8. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oikeusavustaja-kiinniotettu-rusich-johtaja-saapui-suomeen-oleskeluluvalla-perheensa-kanssa/8765164#gs.4xjogb 

9. http://vkulaw.com/natalia-malgina-2/ 

10. http://vkulaw.com/about-the-company/ 

Vasiliev, Klein & Usov is the successor of Podolsky, Vasiliev & Klein and was created after Artem Usov joined the firm in 2017. Both Artem Usov and Daniel Klein were co-founding partners of Hellevig, Klein & Usov in 2005.”

11. https://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/00/65/10/26ff8d8c25d2081f4e3666cba71bddf9_1553072270.pdf?fbclid=IwAR3jBgJV-Ew1ZSlcmPlZPi1lC4_tkXUKH0DoXY6E-ExadLqhe6Vmuj6e7B4  Hellevigiin kohdistuneet sanktiot s. 23.

12. Sanktioista blogissani ”Ukraina langetti sanktioita suomalaisille ja Suomessa asuvalle venäläiselle”, julkaistu 4. huhtikuuta 2019.

13. https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004590225.html 


Kirjoitus pohjautuu 26. elokuuta 2023 julkaisemaani twiittilankaan.


Tietoja kirjoituksessa mainituista yrityksistä ja Avoin maailma koululaisten tukiyhdistys ry:stä.

https://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/nordic-group-legal-and-accounting-services-oy/taloustiedot/1680486

https://proff.fi/yrityksen/nordic-group-consulting-oy/helsinki/yritysneuvonta/1949785-4I043Z 

https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/avoin+maailma+koululaisten+tukiyhdistys+ry/33832006 


Vasiliev, Klein & Usovin Helsingin toimisto.

Hellevig, Klein & Usov verkkoarkistosta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi ei kommentointia.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.